Ton Overheid

Ik ben Ton Overheid en 53 jaar. Een nieuwkomer binnen de politiek van Ridderkerk waar ik me vol enthousiasme voor wil gaan inzetten. Niet geboren in Ridderkerk maar ik voel me wel een echte Ridderkerker. Ik ben geboren in Rotterdam-Zuid en in 1969 verhuisd naar Ridderkerk, mijn jeugd heb ik doorgebracht in Ridderkerk-Oost. 

Ik ben in 1989 getrouwd met Marleen en toen zijn wij gaan wonen in Ridderkerk-Drievliet, de wijk waar wij nog steeds wonen. Ons gezin bestaat uit drie kinderen (twee dochters en een zoon) en onze hond Guus.

Na mijn opleiding aan de Hogeschool voor Economische Studie in Rotterdam ben ik gaan werken voor een financiële dienstverlener waar ik bij verschillende disciplines heb gewerkt en ik momenteel manager van een team Pensioenspecialisten ben.

Binnen het kerkbestuur van de Gereformeerde gemeente De Levensbron ben ik actief geweest. Uit die periode heb ik meegenomen dat je met een groep betrokken en enthousiaste mensen veel kan bereiken en dat het goed is om dit in samenspraak met de gemeente te doen.

Vanuit de christelijke grondslag van het CDA wil ik er samen met de bewoners van Ridderkerk voor zorgen dat het prettig wonen is en blijft in Ridderkerk. Het behoud van het eigen karakter is daarbij belangrijk, iets dat we graag willen doorgeven aan onze volgende generatie. Waarbij een onderwerp als veiligheid belangrijk is maar het ook van belang is dat we stappen zetten in een onderwerp als duurzaamheid.

Het zou mooi zijn als ik kan rekenen op uw steun tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Een breed gedragen CDA kan er voor zorgen dat we verder kunnen werken aan een stabiel en vertrouwd Ridderkerk.